WTW-ventilatie

Ventilatie

Kwalitatieve ventilatie oplossingen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en een gezondere woon- en werkomgeving. Onze ventilatiesystemen zorgen voor prettige leefomstandigheden in uw pand of woning. Bij Zwanepol Installatietechniek kunt u terecht voor uiteenlopende ventilatiesystemen, van traditionele mechanische ventilatie tot moderne Warmteterugwinning ventilatie (WTW ventilatie) oplossingen. 

WTW ventilatie

WTW ventilatie staat voor Warmteterugwinning ventilatie. Hoe dit werkt? Met WTW ventilatie wordt net als bij mechanische ventilatie de ruimte geventileerd zodat er nieuwe, schone lucht aangevoerd wordt. Wat het WTW systeem uniek maakt is dat deze de aanwezige warmte van de ruimte hergebruikt. De warmte van de afgevoerde lucht wordt door het systeem benut om de nieuw aangevoerde lucht op te warmen, zodat de ruimte op de gewenste temperatuur blijft.

Het moderne ventilatiesysteem voert constant vervuilde lucht af en haalt schone lucht terug naar binnen. Hierbij filtert het WTW systeem de aangevoerde lucht en warmt deze op met behulp van de afgevoerde lucht. De installatie filtert bacteriën, fijnstofdeeltjes en andere verontreinigers uit de lucht en voert deze direct af. Zo levert het WTW systeem ruimtes op met een schoon klimaat, zonder onnodige afkoeling of onaangename koude luchtstromen.

Wilt u meer weten over onze WTW ventilatie systemen of de implementatie van mechanische ventilatiesystemen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.