Warmtepomp

Warmtepompen

Maak gebruik van een onuitputtelijke en duurzame energiebron, terwijl u tegelijkertijd bespaart op uw energierekening. Hoe? Een warmtepomp biedt uitkomst! De warmtepomp installaties van Zwanepol Installatietechniek vormen een investering die u over een tijd weer dubbel en dwars terugverdient! Met een warmtepomp geniet u het hele jaar door van een comfortabel woonklimaat, terwijl u blijvend aan het besparen bent op uw energienota.

Warmtepomp_buitenunit_sh_750063469_web

Zo werkt een warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van duurzame energiebronnen in de directe omgeving, zoals de lucht en de bodem. De warmtepomp maakt bijvoorbeeld gebruik van de aardwarmte rondom uw pand of woning om te kunnen verwarmen. Dit verwarmen gebeurt aan de hand van een proces van condenseren, expanderen, verdampen en comprimeren. De warmtepomp zet de energie die bij dit proces vrijkomt om in bruikbare warmte, waarmee uw pand of woning tot een aangename temperatuur verwarmt wordt. Er zijn bovendien zelfs warmtepompen verkrijgbaar die kunnen koelen tijdens de warmere perioden van het jaar.

De voordelen

Een warmtepomp kan tot wel 75% van de benodigde warmte voor uw woning uit het grondwater, de bodem of de buitenlucht halen. Omdat de warmtepomp zelf maar weinig elektrische energie verbruikt, behaalt deze een hoog rendement. Bovendien is er in het algemeen minder elektriciteit nodig om alle ruimtes te verwarmen, omdat de cv-ketel niet (of veel minder)gebruikt wordt. Zo heeft een warmtepomp niet alleen een positief effect op het energielabel van uw woning; deze zorgt ook voor een aanzienlijke verlaging van de CO2 uitstoot!

Bij Zwanepol Installatietechniek bieden we naast de meest gebruikelijke warmtepompen ook hybride systemen aan. Deze hybride warmtepompen werken samen met uw cv-ketel en vormen zo een mooie tussenoplossing.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een warmtepomp voor uw pand of woning? Of bent u op zoek naar een ISSO 72 gecertificeerde installateur voor de vakkundige installatie van warmtepompsystemen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en vrijblijvend advies.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.